Cégünk teljes körű ügyintézést vállal magánszemélyek, cégek, valamint közintézmények számára napelemes kiserőművekre vonatkozóan. Ehhez a következő dokumentumokra van szükségünk:

-        Meghatalmazás

-        Termelői nyilatkozat

-        Adatok tervezéshez

-        2 db fénykép a mérőóráról

-        Tulajdoni lap

-        Térképmásolat

-        Tulajdonos hozzájáruló nyilatkozat (ha az ingatlannak több tulajdonosa van)

ELMŰ ÉMÁSZ engedélyeztetés a Gershoj Energiával E-ON engedélyeztetés a Gershoj Energiával EDF DÉMÁSZ
ELMŰ Hálózati Kft. ÉMÁSZ Hálózati Kft. EON Ügyfélszolgálati Kft. EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft.

 

 

 TÖRVÉNYI HÁTTÉR

Háztartási méretű (pl. napelemes) kiserőmű (HMKE) hálózatra csatlakoztatásának és hálózat használatának különös szabályai (273_2007_X_19_Korm_rendelet - részlet)

4. § A háztartási méretű kiserőmű üzemeltetője által termelt villamos energiát az üzemeltető kérésére az adottcsatlakozási ponton értékesítő villamosenergia-kereskedő vagy egyetemes szolgáltató köteles átvenni.

5. § (1) A háztartási méretű kiserőmű rendelkezésre állási teljesítménye alatt a kVA mértékegységben kifejezett erőművi teljesítőképességet kell érteni.

(2) Egy adott csatlakozási ponton háztartási méretű kiserőművet létesíteni, illetve üzemeltetni a felhasználóként ugyanazon csatlakozási ponton rendelkezésre álló teljesítmény határáig a csatlakozási szerződés módosítása nélkül, a rendelkezésre álló teljesítményt meghaladó, de legfeljebb a VET 3. § 24. pontjában meghatározott teljesítményig a csatlakozási szerződés megfelelő módosítása mellett, a hálózathoz való csatlakozásra vonatkozó külön jogszabály, továbbá az elosztói szabályzatban, és az elosztó üzletszabályzatában meghatározott részletes szabályok szerint lehet.

(3) A felhasználó a háztartási kiserőmű üzembe helyezésére vonatkozó szándékáról a háztartási méretű kiserőmű alapvető műszaki adatait tartalmazó írásbeli vagy elektronikus igénybejelentésben tájékoztatja a vele jogviszonyban álló elosztót.

(4) A felhasználó a háztartási méretű kiserőmű létesítésére, illetve üzemeltetésére vonatkozó igénybejelentésébenköteles nyilatkozni arról, hogy kíván-e villamos energiát betáplálni a közcélú hálózatba, vagy kizárólag saját villamos energia fogyasztásának kielégítése érdekében kíván villamos energiát termelni. A hálózati csatlakozás műszaki jellemzőit ezen nyilatkozat figyelembevételével kell kialakítani.

(5) Ha a háztartási méretű kiserőmű a csatlakozási ponton a közcélú hálózatba villamos energiát betáplál, akkor a háztartási méretű kiserőmű üzemeltetőjével, mint felhasználóval jogviszonyban álló villamosenergia-kereskedő, illetve egyetemes szolgáltató elszámolási időszakonként a hálózatba összesen betáplált és vételezett villamos energia vonatkozásában a felek megállapodása szerint havi, féléves vagy éves szaldó elszámolást alkalmaz.

Sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez és reklámozás céljából. Ezen kívül média-, hirdető- és elemző partnereinkkel megosztjuk a weboldal használatodra vonatkozó adatokat, akik kombinálhatják más olyan adatokkal, amelyeket más, általuk használt szolgáltatásokkal együtt adott meg. A weboldalon megtekintheti a sütik használatának részletes leírását.  Elfogadom

Bejelentkezés
Kosár
Segíthetünk?
LiveZilla Live Chat Software