A lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel ez év elejétől még kedvezőbb feltételekkel igényelhető. A hitelkonstrukció feltételei egyszerűbbé váltak.

A 10%-os saját forrás mellett az ügyfelek kamatmentes kölcsönt tudnak igényelni jelzálog bejegyzése nélkül 5 millió Ft-ig, legfeljebb 20 év futamidővel.

Kamatmentes hitel napelemes rendszer finanszírozására indult pályázatok GINOP-8.4.1/A-17 ill. VEKOP-5.2.1-17.

Hitellel kapcsolatos tanácsokkal kérem forduljon hozzánk bizalommal

Hitelprogram összege

105,2 milliárd forint (a társasházak és lakásszövetkezetek által igényelt Kölcsönök összege nem haladhatja meg a Hitelprogram keretösszegének 25%-át).

Hitelprogram célja

A Hitelprogram célja a lakossági szektor épületenergetikai beruházásaihoz szükséges forrás rendelkezésre bocsátása a lakóépületek energiahatékonyságának, valamint a lakóépületekhez kapcsolódó megújuló energiaforrás alkalmazásának növelése érdekében.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Hiteligénylőket, hogy a Széchenyi 2020 keretében megjelent, a „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” elnevezésű, GINOP-8.4.1/A-17 azonosító jelű Hitelprogram termékdokumentációjában az alábbi fontosabb módosítások történtek.

Lakástakarákpénztár (LTP)

Az LTP egy olyan államilag támogatott lakásfinanszírozási lehetőség, melyre az állam a megtakarítás után támogatást nyújt. Az LTP a megtakarítási idő lejártával kedvező hitellehetőséget biztosít. Minden adószámmal rendelkező személy köthet LTP-t.

 

Mi a Lakástakarék számla

A Lakástakarék számla olyan megtakarítási forma, amellyel a lakással kapcsolatos céljait tudja finanszírozni - vállalhatóan és a terhelést előre kiszámíthatóan - az állam hozzájárulásával.

Lakástakarék szerződést bárki köthet saját maga, illetve közeli hozzátartozója (kedvezményezett) részére. Ilyen kedvezményezett lehet például házastárs, gyermek, testvér, szülő, nagyszülő, unoka.

Fundamenta Lakáskassza

A Fundamenta Lakáskassza 1997 -ben lett alapítva ,az elsők között volt aki megkezdte a lakástakarék pénztári megtakarítások értékesítését.

Jelenleg is piacvezető ,sokan eleve a Fundamenta néven ismeri és keresi a lakáscélú megtakarítási lehetőségeket.

Több mint 850 000 ügyfelünk van és az elmúlt években minden 4. percben úgy döntött valaki ,hogy minket választ partneréül.

A Fundamenta elsőként vezette be az előhitelezés fogalmát :

A minimális futamidő kivárni nem tudó, lakás vásárlás céljából  takarékoskodást indító ügyfelek számára. 

A Fundamenta hitelezés rugalmasságának következtében jelentősen megindult  magyarországi használt és új lakások vásárlása,,építése,felújítása.

 

Miből áll a szerződéses összeg?

A szerződéses összeg a betétfizetések ,állami támogatások ,a kamatok és a lakáskölcsön összegéből áll, ami természetes személyek esetén termékmódozattól függően 1.000.000 és 13 500.000 Ft között változhat.

Az állami támogatásra a lakás -előtakarékoskodó ,illetve a kedvezményezett megjelölése esetén a kedvezményezett jogosult.

Fundamenta  személyi bankár 19 éve van Magyarországon.

Mi azért dolgozunk,hogy egy nagyon fontos célt, álmai otthonát a lehető leghamarabb elérje!

Tudjuk azt is ,hogy az ingatlan korszerűsítése és állagmegőrzése nem kis feladat ,rengeteg idő és nem utolsó sorban finanszírozási kérdés.

 Rengeteg időt és pénzt spórolunk meg önnek mert...

- Önnek nem kell szabadságot kérnie a munkahelyén ,mi igazodunk az ön időbeosztásához!

- A Fundamenta személyi bankár az értékbecsléstől egészen a folyósításig  segíti a hitelügyintézés folyamatát.

-  - Nincs sorban állás,otthonában tájékoztatjuk Önt az ingatlan cél megvalósításához szükséges  aktuálisan igénybe vehető lakáscélú állami támogatások lehetőségéről.

Hitellel kapcsolatos tanácsokkal kérem forduljon hozzánk bizalommal

Küszöbön van a lakosságnak és a vállalatoknak szóló energetikai pályázatok beadási kezdete. A pályázatok benyújtásához több csatolandó dokumentum mellett a leglényegesebb az energetikai tanúsítvány. Azzal, hogy már a pályázatok megnyitása előtt megcsináltatjuk az energetikai számításokat, sok időt spórolhatunk meg. A lakosság számára készített tanúsítványok ára 10 és 30 ezer forint között mozog, míg a vállalatok számára ettől jóval drágább árakat adhatnak a szolgáltatók. Cikkünkben összefoglaljuk, hogy hogyan juthat hozzá a pályázathoz szükséges energetikai tanúsítványhoz.