Napelem rendszert telepíteni helyszíni femérés nélkül nagy kockázatot jelent mind a beruházó mind a telepítő cég számára. Ha olyan árajánlatot kap, amely  a telepítési helyszín megvizsgálása nélkül készült, akkor számítson rá, hogy kis- vagy akár nagy mértékben  változni fog a végleges árajánlat. Ez nem hiba, hanem tény.

 

Mi, a Gershoj Energia Kft-nél ezért szorgalmazzuk a velünk kapcsolatba lépett ügyfeleink esetében azt, hogy mihamarabb látogatást tehessünk a napelem rendszer tervezett helyszínén.

Mi derül ki egy ilyen felmérés során?

  • Hogy az Ön háztetője alkalmas-e a napelemek rögzítésére. Milyen a tető fedő anyaga, adott-e az optimális dőlésszög, vagy esetleg szükség van tartószerkezettel történő kiemelésre?

  • Hogy van-e esetleg olyan árnyékolási tényező (kutyaól, nagyobb fa), amely befolyásolná a napelemek teljesítményét.

  • Hogy kell-e tűzvédelmi kapcsolót beiktatni a rendszerbe. Ez biztonsági szempontból nagyon fontos kérdés, nem beszélve arról, hogy ez egy nagyobb tétel lehet a rendszer költségein belül, amit jobb tisztázni, hogy szükséges-e.

  • Hogy a házba bekötött fázis teherbírása alapján szükség van-e hálózatbővítésre. Az előzetesen tisztázott ‘fázis-helyzet’ határozza meg az inverter fajtáját, illetve időt spórolhat az engedélyezési folyamat során (nem az engedélyeztetési folyamat során derül ki, hogy szükség van hálózatbővítésre, amely késedelmet okozhat az engedély kiadásában).

  • Hogy hol van az inverter optimális helye. A készüléket, ami az egyenáramot váltóárammá alakítja víztől védett helyen, a túlmelegedést megelőzve kell működtetni.

Cégünk a legmodernebb technológiákat alkalmazva érkezik az Ön házához, hogy a szükséges méréseket elvégezze. Ezek alapján lemodellezzük az optimálisnak értékelt tetőfelültre telepített rendszer teljesítményét, kielemezve az árnyékot vető elemek hozam rontását:

Napelem elhelyezése    Napelem elhelyezése

 

Napelem energiahozam összehasonlítás

 

Elkészítjük a látványtervet, nem csak egy rajzolt házra, hanem az Ön otthonára:

Napelem látványterv  Napelem látványterv

 

Napelem látványterv  Napelem látványterv