családi napelem ajánlatok     napelem rendszer napelem rendszer családoknak


A napelem a nap sugárzásából elektromos áramot állít elő. A rendszer az így nyert egyenáramot egy inverteren keresztül váltóárammá alakítja át, ami már közvetlenül felhasználható bármilyen hétköznapi elektromos berendezés üzemeltetésére. Megújuló és tiszta energiát termel, környezetbarát eszköz, ellentétben a szén és egyéb fosszilis tüzelőanyagokat használó megoldásokkal. Nincsen mozgó alkatrésze, rendkívül megbízható, a várható élettartama több évtized. Könnyen telepíthető és a karbantartási költsége minimális.


Tegyünk együtt a fenntartható életért, alkalmazzunk olyan technológiát és használjunk olyan rendszert, amely amellett, hogy megújuló energiaforrást használ, jelentős megtakarítást is eredményez! Szabaduljon meg az egyre növekvő villamos energia költségeitől!

 

Magyarország éghajlata egész évben lehetővé teszi a napelem használatát. A napsütéses órák száma hazánk területén általában 1750 és 2050 óra között változik. A 2012-es év napfénytartam szempontjából rekordot döntött, 1901 óta a napsütésben leggazdagabb év volt. Országos átlagban mintegy 2404 napsütéses órát élvezhetett, ami a sokéves átlagnak 124%-a. A legtöbb napsütés általában júliusban jellemző, összesen 267 óra, 2012-ben azonban az augusztus megelőzte ezt a hónapot, több mint 340 órás összegével, sőt a júliusi sokéves átlagnál a május-augusztus időszak összes hónapjában nagyobb értékek jelentkeztek. A legkevesebb napsütést a sokévi átlaghoz hasonlóan decemberben tapasztalhatjuk, de ilyenkor sem kell aggódni - a napelemek munkája nem áll meg!
 

Napsütéses órák száma Magyarországon térkép
A napsütéses órák száma 2012-ben (Forrás: met.hu)