Helyszíni felmérés

Napelem rendszert telepíteni helyszíni felmérés nélkül nagy kockázatot jelent mind a beruházó mind a telepítő cég számára. Ha olyan árajánlatot kap, amely a telepítési helyszín megvizsgálása nélkül készült, számítson rá, hogy biztosan változni fog a végleges árajánlat.
Mi, a Gershoj Energia Kft-nél ezért szorgalmazzuk a velünk kapcsolatba lépett ügyfeleink esetében azt, hogy mihamarabb látogatást tehessünk a napelem rendszer tervezett helyszínén.

 

tetoHogyan történik a felmérés?

A legmodernebb technológiákat alkalmazzuk, hogy a szükséges méréseket elvégezzük.
Drón segítségével légifelvételeket készítünk a tető méretéről, dőléséről a cserép fajtájáról és az árnyékot vető elemekről. Ezzel a módszerrel kaphatunk a leggyorsabban pontos adatokat, legyen szó családi házról, vagy ipari területről.

A képek alapján lemodellezzük (Iparág vezető tervezési módszer) az optimálisnak értékelt tetőfelültre telepített rendszer várható éves teljesítményét, kielemezve az árnyékot vető elemek hozam rontását.

 

cserepMi derül ki egy a felmérés során?

Hogy az Ön háztetője alkalmas-e a napelemek rögzítésére. Milyen a tető fedő anyaga, adott-e az optimális dőlésszög, vagy esetleg szükség van tartószerkezettel történő kiemelésre?

Hogy van-e esetleg olyan árnyékolási tényező (nagyobb fa, kémény), amely befolyásolná a napelemek teljesítményét.

 

tuzvedelmi kapcsolo

Hogy kell-e tűzvédelmi kapcsolót beiktatni a rendszerbe. Ez biztonsági szempontból nagyon fontos kérdés, nem beszélve arról, hogy ez egy nagyobb tétel lehet a rendszer költségein belül.

Hogy a házba bekötött fázis teherbírása alapján szükség van-e hálózatbővítésre. A ‘fázis-helyzet’ határozza meg az inverter fajtáját, illetve időt spórolhat az engedélyezési folyamat során (késedelmet okoz az engedély kiadásában, ha a folyamat során derül ki, hogy szükség van hálózatbővítésre).

 

Inverter helye

Hogy hol van az inverter optimális helye. A készüléket, ami az egyenáramot váltóárammá alakítja víztől védett helyen, a túlmelegedést megelőzve kell működtetni.

Maradt még kérdése? Keressen minket bátran!

Szentpéteri Erika

Szentpéteri Erika
Értékesítési vezető
Tel.: +36 30 206 0603
Email:

Kovács Róbert

Kovács Róbert
Vállalati és privát értékesítés
Tel.: +36 30 450 2355
Email: