Az energiafelhasználás rohamosan növekszik, ezzel egy időben pedig csökken a fosszilis és nukleáris energiatartalék úgy, mint a gáz, az olaj, a szén és az urán, amely előbb vagy utóbb drámai energia áremelést fog okozni. Legfőbb ideje, hogy a napot, mint energiaforrást kihasználja az emberiség. Mivel a nap ingyen süt, ezért a napsütésre nem vonatkozik semmilyen áremelés, továbbá   biztosítja a megbízható, környezetbarát és költséghatékony energiaellátást   a jövőben. Használja ki a nap erejét és váltson egy saját energiatermelő rendszerre!

A francia Alexandre Edmond Becquerel fizikus 1839-ben felfedezte, hogy egy bizonyos rézoxid világítás hatására elektromos áramot termel. Charles Fritts, aki szelénből 1880-ban elkészítette az első napelemet, már akkor azt jósolta, hogy a jövőben a házakat napelemmel fedik be, hogy az elektromos áramot termeljen. Az első szilíciumból készült napelemet, amelynek kb. 6% volt a hatékonysága, Fuller, Pearson és Chapin készítette el 1954-ben az amerikai Bell laboratóriumban.
 

Ami a napelemek mellett szól az egyértelműen az, hogy tiszta energiát termelnek, azaz környezetbarát eszközök ellentétben a szén és egyéb fosszilis tüzelőanyagok károsanyag kibocsátó megoldásaival.

napelem a nap sugárzásából elektromos áramot állít elő. A rendszer az így nyert egyenáramot egy inverteren keresztül váltóárammá alakítja át, ami már közvetlenül felhasználható bármilyen hétköznapi elektromos berendezés üzemeltetésére. Megújuló és tiszta energiát termel, környezetbarát eszköz, ellentétben a szén és egyéb fosszilis tüzelőanyagokat használó megoldásokkal. Nincsen mozgó alkatrésze, rendkívül megbízható, a várható élettartama több évtized. Könnyen telepíthető és a karbantartási költsége minimális.

A hálózatra kapcsolt rendszer működéséhez elengedhetetlen főbb összetevők: a panelek, az inverter, a tartósín szerkezet valamint egy külső, oda-vissza mérő óra, amelyet az adott villamos energia hálózat határoz meg.

Napelem óriási választékban találhatóak meg a magyar piacon különböző teljesítményben és méretben. Támpontként minden napelem körülbelül 1,6 méter hosszú és 1 méter széles. A 3 kW-os napelem rendszerhez körülbelül 24 m2-es szabad tető felület szükséges, az 5 kW-os napelem rendszernél  ez körülbelül 40 m2.

Napelem kiválasztásnál a legfontosabb teendő, hogy érdeklődjön a gyártóról. Ne vegyen zsákbamacskát! 25-30 év garancia rengeteg idő, ezért fontos, hogy megbízható és a piacon régóta jelenlevő márkát válasszon, ha esetleg időközben bezárják a gyárat, bottal ütheti a garanciális csere nyomát.

Napelem rendszert telepíteni helyszíni femérés nélkül nagy kockázatot jelent mind a beruházó mind a telepítő cég számára. Ha olyan árajánlatot kap, amely  a telepítési helyszín megvizsgálása nélkül készült, akkor számítson rá, hogy kis- vagy akár nagy mértékben változni fog a végleges árajánlat. Ez nem hiba, hanem tény.
 

Mi, a Gershoj Energia Kft-nél ezért szorgalmazzuk a velünk kapcsolatba lépett ügyfeleink esetében azt, hogy mihamarabb látogatást tehessünk a napelem rendszer tervezett helyszínén.

A napelemes berendezések működésének alapfeltétele, hogy napsugárzásnak legyenek kitéve. Alapvetően egy napelemes berendezés minél több napsugárzást kap annál hatékonyabb lesz.
Fontos, hogy a napelemes berendezést úgy helyezzük el, hogy napfelkeltétől napnyugtáig a lehető legtöbb napsugárzásnak legyen kitéve, ügyelve arra, hogy lehetőség szerint sem reggel sem késő délután se legyenek árnyékot adó akadályok a napfény útjában, pl. fák, épületek, stb.

Termeljen több áramot, érjen el nagyobb hozamot és lásson rá jobban a rendszer teljesítményére

A SolarEdge minimális szintre csökkenti a mismás tényezőket és az ebből eredő teljesítmény veszteséget, ezáltal maximalizálja az energiatermelést, hogy a legtöbbet hozhassuk ki minden egyes modulból. A SolarEdge révén a gyengébb modulok nem befolyásolják az erősebben teljesítőket.

A szolár berendezések működésének alapfeltétele, hogy napsugárzásnak legyenek kitéve.
Alapvetően egy szolár berendezés minél több napsugárzást kap annál hatékonyabb lesz. A berendezés fényelnyelő felületét 45 fokos dőlésszögben ajánljuk felszerelni. Ez a szög a teljes szezon gyengébb hónapjaiban is optimális hatásfokot biztosít.

Igény esetén a Gershoj Energia szakemberei segítségével online felügyeli a rendszer termelési adatait (amennyiben a rendszer csatlakoztatása az internetre megtörtént), továbbá figyeli, hogy a kiserőmű rendben működik-e. Meghatározott időszakonként a helyszínen is ellenőrizzük az optimális működését. Az internet segítségével lehetősége lesz az áramtermelési adatok és tapasztalatok megosztására a barátokkal, és kiserőmű-tulajdonostársaival.