Napelem pályázat hírek, információk: napelem pályázat cégeknek, vállalkozásoknak (2019), napelem támogatás (2019)

Újabb vissza nem térítendő támogatás jelent meg megújuló energiaforrások felhasználására cégek számára!
(GINOP-4.1.4-19)

 

Megjelent a GINOP-4.1.4-19 „Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása” című pályázat!

Jelen felhívás keretében önállóan támogatható a 15 kWp-et meghaladó névleges teljesítményű napelemes rendszerek telepítése. Továbbá önállóan támogathatóak az egyéb megújuló energiafelhasználás növelését és az energiahatékonyság javítását szolgáló tevékenységek is.

Teljesítendő kritériumok összegzése:

GINOP 4 1 3 palyazat hozzajarulassal KKV k reszere

Napelemrendszer telepítésének támogatása cégeknek: ne maradjon le a kedvező lehetőségről!

A különböző vállalkozásoknak a legnagyobb kihívást azt jelenti, hogy hogyan tudják megőrizni úgy versenyképességüket, hogy közben a cég fenntartására, működésére is kellő anyagi keret maradjon. A vezetőség igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy a vállalkozás kiadásaiból lefaraghasson, azonban gyakran ehhez is tőkére van szükség – például a napelemrendszer telepítéséhez. A telephely rezsiköltsége, bizonyos berendezések működése egyes vállalkozásokban rengeteg kiadással jár, ezért van szükség a napenergiára, hiszen a napelemrendszereknek köszönhetően jelentős mértékben csökkenthetőek a költségek. Ha Ön is szeretne napelemrendszert telepíttetni cégének telephelyére, azonban még nincsen erre elegendő forrása, most itt a lehetőség, hogy vissza nem térítendő támogatásra adjon be pályázatot!

A „Napelemes rendszer telepítésének támogatása mikro-, kis- és középvállalkozásoknak” című GINOP-4.1.3-19 kódszámú felhívásra 2019. június 17-től lehet beadni a pályázatokat a cégvezetőknek. A kérelem benyújtása után vissza nem térítendő támogatást kaphatnak a cégek 100% pályázati támogatással, aminek összege minimum 1,5, maximum 3 millió forint. A finanszírozásnak köszönhetően nem kell éveket várniuk a vállalkozásoknak arra, hogy telepíthessék a napelemrendszereket a cég területére, hanem a megkapott pályázati összeggel máris elkezdődhetnek az ezzel kapcsolatos munkálatok.

A felhívás nem csupán a rezsiköltségek csökkentésének és a versenyképesség növelésének érdekében került kihirdetésre, hanem a környezetterhelés mérséklése miatt is. Az utóbbi időben rengeteg, környezetvédelemmel foglalkozó szakember hívta fel világszerte a társadalom figyelmét, hogy itt az ideje a megújuló energiaforrásokat használni, hiszen nem bocsátanak ki káros anyagot, ami tovább rombolná a Föld légkörét.

Amennyiben felkeltette érdeklődését a felhívás, és bővebb információra, segítségre lenne szüksége a pályázati anyag elkészítésében, forduljon bizalommal a Gershoj Energia Kft.-hez! Felkészült kollégáink mindenben a rendelkezésére állnak. Napelemrendszereinkről, szolgáltatásainkról bővebb információkat honlapunkon talál, amit a www.gershojenergia.com címen ér el. Vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon, a 06-30-894-6152-es számon, vagy e-mailen, az címen!

A támogatási kérelmek benyújtásának végleges időpontja: 2019. június 17. 10.00 órától 2020. szeptember 30. 12.00 óráig. 

 A legfőbb teljesítendő kritériumok:

1. A cégtípus csak korlátolt felelősségű társaság, részvénytársaság, közkereseti társaság, betéti társaság vagy külföldi vállalkozás magyarországi fióktelepe lehet.

2. Rendelkeznie kell három teljes lezárt üzleti évvel.

3. Legalább 1 fő (bejelentett, teljes munkaidős) dolgozott a fejlesztendő székelyen/telephelyen az elmúlt 12 hónapban.

4. Nem lakhatás/lakás jellegű ingatlant fejlesztene.

5. Nem a meglévő napelemes rendszerét cserélné, bővítené.

6. A beruházás nem mezőgazdasági termékek elsődleges termeléséhez vagy feldolgozásához kapcsolatos.

7. Tetőszerkezete nem pala fedésű.

8. A kérelem benyújtását megelőző 1 évben használatban állt a korszerűsítendő épület, tehát rendelkezésére áll1 év áramszámlája

A felhívás tervezett keretösszege 15 milliárd forint, amelyből a vállalkozások kiskapacitású, saját villamosenergia-fogyasztás kiváltását célzó napelemes rendszer beszerzését és telepítését valósíthatják meg.

Az igényelhető támogatás minimum összege várhatóan 1,5 millió forint, maximuma 3 millió forint.

Az elnyert támogatásból minimum 7,5 kW, maximum 15 (kilowatt) kW névleges teljesítményű napelemes rendszerek beszerzése és telepítése; a kapcsolódó szerkezeti- és tartóelemek beszerzése és telepítése; az épület elektromos rendszeréhez illetve a hálózathoz való csatlakozáshoz és a műszakilag biztonságos működéshez szükséges elemek beszerzése és ezek kiépítése; akkumulátorok; mérő- és szabályozó berendezések beszerzése és felszerelése valósulhat meg.

TÁMOGATÁS ÖSSZEGE, MÉRTÉKE

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 1,5 millió Ft, maximum 3 millió Ft.